poniedziałek, 4 lipca 2011

Ciastka kakaowo-budyniowe


Nazwa wprawdzie może być myląca - nie ma nadzienia, za to używa się budyniu. Ja wprowadziłam małe zmiany do przepisu Cukrowej Wróżki:
220 g mąki pszennej (ja zastąpiłam 20 g mąki, dałam kakao)
120 g miękkiego masła
100 g cukru, ew. trochę mniej
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ja dałam czekoladowy)
2 żółtka
2 łyżki mleka
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Formować ciasteczka, najlepiej rożki ( u mnie serduszka) i piec w 180 stopniach koło 12 minut.
Koniecznie spróbować na ciepło!
 (jasny kolor wynika z tego że zamiast kakao, użyłam mąki do lekkiego podsypania miękkiego ciasta, a jakość z tego iż zdjęcie zrobiłam na szybko przed zapakowaniem ciastek do pudełeczka :D )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz